A tejben
felfuttatjuk
az élesztőt 1 kávéskanál cukorral és 1 kávéskanál liszttel ( a kimért hozzávalókból).
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, tegyük bele a cukrot, a felfuttatott élesztőt, a
tojássárgát és jól gyúrjuk össze.
Amíg pihen a tészta készítsük el a töltelékeket.
A darált diót, vagy mákot tedd egy lábasba, adj hozzá cukrot és fél citrom reszelt
héját.
hirdetés
Öntsd bele a tejet és főzd meg. Oszd szét a tésztát és lisztezett deszkán sodord ki fél cm vastag téglalap alakúra. Tedd rá egyenletesen a tölteléket és tekerd fel.
Ha kész mindkét rúd, tedd tepsire egymástól
távolabbra és kend meg felvert tojással.
Pihentesd 30 percig.
Kapcsold be a sütőt és
150 C°-on 30 perc
alatt
megsütjük.
TIPP: 1. A töltelékünk kenhetőbb lesz, ha fél dl vízből és a cukorból szirupot főzünk és ebbe tesszük a többi hozzávalót.
hirdetés
2. Szép cserepes mintázatú lesz a bejglink teteje, ha először csak tojássárgával kenjük meg, majd ha az megszáradt rajta, a tojásfehérjével is megkenjük.
Nézd meg a róla készült videót!