Bejgli recept

bejgli recept Bevásárló lista letöltése

A tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 kávéskanál cukorral és 1 kávéskanál liszttel ( a kimért hozzávalókból). A lisztben elmorzsoljuk a vajat, tegyük bele a cukrot, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgát és jól gyúrjuk össze.
Amíg pihen a tészta készítsük el a töltelékeket. A darált diót, vagy mákot tedd egy lábasba, adj hozzá cukrot és fél citrom reszelt héját.

Öntsd bele a tejet és főzd meg. Oszd szét a tésztát és lisztezett deszkán sodord ki fél cm vastag téglalap alakúra. Tedd rá egyenletesen a tölteléket és tekerd fel.

Ha kész mindkét rúd, tedd tepsire egymástól távolabbra és kend meg felvert tojással.
Pihentesd 30 percig.

Kapcsold be a sütőt és
150 C°-on 30 perc alatt megsütjük.

TIPP: 1. A töltelékünk kenhetőbb lesz, ha fél dl vízből és a cukorból szirupot főzünk és ebbe tesszük a többi hozzávalót.

2. Szép cserepes mintázatú lesz a bejglink teteje, ha először csak tojássárgával kenjük meg, majd ha az megszáradt rajta, a tojásfehérjével is megkenjük.

Nézd meg a róla készült videót!

Videós segítség

Kategóriák

Kisbetűvel írd be a keresett receptet!

Receptek

bejgli recept diós kifli recept fonott kalács házi zsemle keksztekercs recept sajtos rúd recept házi kenyér recept