Törd át, vagy
reszeld le a főtt krumplit. A lisztet tedd egy tálba, a közepébe csinálj egy méllyedést,
morzsold bele az élesztőt, tegyél hozzá egy pici cukrot és 2 dl tejet.
Elegyítsd
el, hogy a liszt közepén felfusson az élesztő.
Ha felfutott az élesztő, tedd hozzá
a tojássárgákat, az egész tojást, a sót, a tejfölt, a zsírt, a margarint és az áttört
főtt krumplit és a maradék tejet. Dagasztógéppel vagy kézzel dolgozd össze a tésztát.
Ragadós tésztát kapunk, de ne tegyél hozzá lisztet
hirdetés
.Bőven lisztezett deszkára rakd ki a tésztát és kb. 1 cm vastagságúra sodord ki.
Összehajtogatjuk és letakarva 20 percet pihentetjük. Ezt még kétszer megismételjük.
2 cm vastagságúra nyújtsd ki, vagdosd be a tetejét, kend be a tetejét tojással és
szaggasd ki pogácsaszaggatóval.
Tedd tepsire a kiszaggatott pogácsákat és pihentesd
20 percig.
Pihentetés után
170 C°-on 30 perc
alatt
süsd meg.
Nézd meg a róla készült videót!