A lisztet tedd a
keverőtálba, csinálj bele egy mélyedést, morzsold bele az élesztőt, tedd bele a cukrot
és a meleg tej felét. Kissé kevergesd el kézzel a közepén, hogy az élesztő elkeveredjen.
Tedd félre 15 percre, hogy felfusson az élesztő.
Ha felfutott az élesztő, tedd
bele a
maradék meleg tejbe az összetört édeskéket, öntsd a liszthez és tedd bele a többi
hozzávalót.
hirdetés
Dagasztógéppel vagy kézzel dagaszd ki a tésztát.
JÓ
HÍR! Ezt a tésztát
nem kell keleszteni, csak a megformázott kalácsot.
Formázd meg a kalácsot.
Fonási
technikát itt
láthatsz.
Kend be felvert tojással a kalács tetejét és keleszd kétszeresére, kb. 30 perc alatt.
Sütés előtt kend be újra tojással a kalácsot.
Előmelegített sütőben
180 C°-on 25-30 perc
alatt
süsd meg.
Nézd meg a róla készült videót!