A tészta
készítéséhez először futtassuk fel az élesztőt egy kis tejben kis cukorral és pici
liszttel.
A lisztbe tegyünk egy késhegynyi sütőport, a porcukrot és morzsoljuk el benne a
margarint, vagy a zsírt.
Tegyük hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojást és gyúrjuk
össze.
Vágjuk három felé és sodorjuk ki 38x28 cm-es tepsi nagyságúra.
Ha kisebb a tepsid
jóval, lehet 4 lapot sodorni belőle.
A tepsi aljára tegyünk egy kisodort tésztát, erre kenjük a lekvár felét és erre szórjuk
a cukrozott dió felét.
hirdetés
Ezt ismételd meg és tedd a tetejére a maradék kisodort
tésztát.
Szurkáld meg a tésztát, hogy egyenletesen süljön meg.
Előmelegített sütőben
180 C°-on
30 perc
alatt
süsd meg.
Ha kihűlt a tészta, készíthetjük a mázat.
A porcukorhoz keverjük a kakaóport, majd kicsinyenként hozzákeverjük a forró vizet, hogy
folyós állaga legyen.
Ráöntjük a tésztára, eloszlatjuk a tetején egyenletesen, és
hagyjuk megszilárdulni.
Nézd meg a róla készült videót!