A tojást, a
cukrot, a
vajat és a mézet egy lábasban összekeverjük és addig melegítjük, amíg
el nem olvad és keveredik minden hozzávaló.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával, beleöntjük a kissé
kihűlt
keveréket. Jól összegyúrjuk és 3 cipót készítünk belőle.
Még melegen kisodorjuk tepsi nagyságúra őket és tepsi hátán
150 C°-on
10-15 perc
alatt
megsütjük.
hirdetés
A töltelékhez sűrű krémet főzünk a tejből és a réteslisztből és kihűtjük.
A vajat és a porcukrot kikeverjük. Kettéosztjuk a krémet és az egyikbe belekeverjük a
kakaóport, a másikba pedig a vaníliás cukrokat.
Az első lapra kenjük a csokis krémet, arra jön a második lap, arra a vaníliás krém,
majd az
utolsó lap.
Elkészítjük a mázat. Egy mikrózható tálba tesszük a hozzávalókat és összeolvasztjuk. Melegen a tésztára öntjük és elsimítjuk. Néhány órát pihentetjük, hogy a tészta puhuljon.
TIPP: Sodrófával a tepsi méretéhez mérhetjük a tésztánkat. Lásd a videóban.
Nézd meg a róla készült videót!