A liszt közepén felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral és a tej feléven. 10-15 perc alatt felfut az élesztő. Ebbe tesszük a joghurtot az olajat a maradék tejet és a sót. Dagasztó géppel vagy kézzel jól kidagasztjuk. Oszd 12 részre a tésztát. Egyet kézzel kissé kilapogatunk és hosszúkás háromszög formára nyújtjuk. Kenhető margarinnal megkenjük a tésztát és felsodorjuk.
hirdetés
A feltekert rudakat kifli formára alakítjuk. A tepsibe helyezzük őket és vízzel be
spricceljük a kifliket. Kétszeresére kelesztjük és közben párszor újra be spricceljük
vízzel. Sütés előtt újra be spricceljük és nagyobb szemű sóval behintjük a kiflik
tetejét.
220C°-ra előmelegített sütőben 25 perc
alatt
szép aranybarnára sütjük.
Nézd meg a róla készült videót!