hirdetés
E lőször a lapok
tésztáját állítjuk össze:
A lisztet és a cukrot egy keverő tálba kimérjük. A meleg tejbe beletesszük a szalakálit
és folyamatos kevergetés mellett felfuttatjuk a tejet. Beleöntjük a tésztába,
beletesszük a
zsírt és jól összegyúrjuk az alapanyagokat.
Hat felé osztjuk és lapokat sodrunk belőle. Én 28×38-as méretű tepsi hátán,
150 C°-on 10-15 perc
alatt
sütöttem meg őket.
hirdetés
Sütés előtt a lapokat megszurkálom, hogy egyenletes felületűre süljenek.
Egyszerre több lapot is süthetünk a sütőben. Hamar megsülnek, úgyhogy figyeljük a
tésztánkat.
Ha mind megsült, egymásra tesszük őket hűlni.
Ezt követően készítjük el a krémet. Ha valaki krémesebben szereti, másfélszer annyi
krémet készítsen.
Egy nagyobb lábasba kimérjük a cukrot és megolvasztjuk. Óvatosan öntünk bele 4,5 dl
tejet, amiben feloldjuk a karamellát.
Vigyázzunk! mert a forró karamellába öntött tej kifröcsöghet és égést okozhat!
Párszor megkevergetjük.
Közben egy tálban a vaníliás pudingport, a réteslisztet, a kakaóport és a maradék 3 dl
tejet csomómentesre elkeverjük.
Ha a tejben feloldódott a karamellánk, kevergetés közben hozzáöntjük a pudingporos
elegyet, majd sűrű krémet főzünk belőle.
Ha besűrűsödött, elzárjuk a krém alatt a főzőlapot és egy egész rámát belekeverünk
a még
meleg krémbe. Ha elkeveredett a vaj, kenhetjük is a lapokat.
hirdetés
Osszuk 5 felé a krémet, hogy elegendő kerüljön minden lap közé.
Minden lap megkenése után a ráhelyezett lapot a tenyerünkkel fel-le mozgatva
meglapogatjuk.
Most kész a süteményünk, már csak meg kell várni, hogy a lapok megpuhuljanak és
szeletelhető legyen. Ez kb 5-6 órát vesz igénybe.
Nézd meg a róla készült videót!