Zsemle recept

zsemle recept Bevásárló lista letöltése

A zsemle tésztájához először futtassuk fel az élesztőt.A liszt közepére csinálok egy mélyedést abba belemorzsolom az élesztőt. Teszek rá egy kevés cukrot és körülbelül a szükséges víz felét (kb.3 dl meleg víz).Hagyjuk felfutni az élesztőt. Kb. 15 perc. Ha felfutott tegyük hozzá a többi hozzávalót. A joghurtot, az olajat a maradék vizet és a sót. Egy lapáttal kissé keverd össze az alapanyagokat, hogy a dagasztógép ne keverje ki a lisztet dagasztás közben.

Most tehetjük dagasztó gépbe. Kb 10-15 percig dagaszd. Akkor jó az állaga a tésztának hogy ha szépen elválik az edény falától, szép egynemű, nem túl kemény vagy puha. Ezután tegyük a tésztát deszkára és vágjuk tizenkét részre. Aztán formázzuk meg a zsemléket.
Formázhatod gömbölyűre vagy akár hosszúkásra is. Én mindig egy ilyen kis hosszúkás buci formát szoktam készíteni aminek bevagdosom a tetejét is.
Vizezzük be a zsemlék tetejét és pihentessük fél órát. Pihentetés közben is többször vizezzük be.

Kapcsold be a sütőt és
210 C°-on 25 perc alatt légkeveréssel megsütjük.

Ha megsültek, még forrón spricceld be a tetejüket vízzel.

Nézd meg a róla készült videót!

Videós segítség

Kategóriák

Kisbetűvel írd be a keresett receptet!

Receptek

bejgli recept diós kifli recept fonott kalács házi zsemle keksztekercs recept sajtos rúd recept házi kenyér recept