Tegyük tálba a
száraz összetevőket a só kivételével, majd keverjük össze.
Tegyünk egy mélyedést a közepébe és morzsoljuk bele az élesztőt. Szórjuk meg egy csipet
cukorral és a víz felével keverjük el az élesztőt a vízzel (ne az egész liszttel!).
Ha felfutott az élesztő tedd bele a többi hozzávalót a só kivételével.
Dagasszuk ki a tésztát géppel vagy kézzel.
Kézi dagasztási technikát itt
láthatsz.
hirdetés
Közben
hozzáadhatjuk a sót is.
Formázzuk meg a tésztát kenyér formájúra, vagy több kisebb bucira.
Vagdosd be ferdén 2 helyen a tésztát és vízzel spricceld meg.
30-40 perc alatt keleszd kétszeresére, közben spriccel be néhányszor vízzel, hogy ki ne
száradjon a felülete.
Légkeveréssel
220 C°-on 35-40 perc
alatt
megsütjük.
Nézd meg a róla készült videót!