A piskóta
elkészítéséhez válaszd ketté a tojásokat, a fehérjét tedd egy keverőtálba és a szükséges
cukorból 1 kanálnyival verd fel keményre.
Ha kemény a hab, darabonként add hozzá a
tojássárgákat és a maradék cukrot vagy ennek megfelelő édesítőszert kicsinyenként.
Ezeket is magas fokozaton keverd hozzá a habhoz.
hirdetés
A liszthez keverd hozzá a
szódabikarbónát és a kakaóport. A habhoz add hozzá a vizet és a lisztes elegyet. Kézi
habverővel óvatosan keverd össze.
Sütőpapírral bélelt tepsibe önts bele és
pihentesd 30 percig.
Kapcsold be a sütőt és
150 C°-on 30 perc alatt süsd meg. Tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e.
A krém készítéséhez öntsd szűrőkanálba a meggyet, hogy a leve lecsurogjon. Az egyik
pudingot 3 evőkanál cukorral, vagy ennek megfelelő édesítőszerrel a tejben főzd meg,
a másikat pedig a befőtt levében és a maradék 3 evőkanál cukorral, vagy ennek megfelelő
édesítőszerrel. A tejszínből verj kemény habot, és ha kihűlt a tejes puding,
óvatosan
keverd bele a tejszínhabba.
hirdetés
A kész piskótát vagdosd fel 1x1 cm átmérőjű, 6-8 cm hosszú csíkokra, tedd a felét egy
nagyobb vagy kettő kisebb jénai aljára, rakd a habos krém felét ide-oda a tésztára, a
meggy felét oszd el rajta, majd a meggyes puding felét is csurgasd rá.
Reszeld rá a
csoki felét. Ezt ismételd meg.
Hűtőben tárold.
Nézd meg a róla készült videót!